• VANSOVEJ LOMNIČKA

    V piatok 23.2.2024 o 14.00 hod. sme sa ocitli v priestoroch Podtatranskej knižnice v Poprade, ktorá usporiadala už 55. ročník festivalu umeleckého prednesu poézie a prózy žien pod názvom VANSOVEJ LOMNIČKA.Našu školu v okresnom kole reprezentovali 3 žiačky: Natália Žrobeková z III.B triedy, Darinka Lizáková a Bianka Suchanovská z I.S triedy. Vďaka poctivej dlhodobej príprave, žiačky svoje vystúpenie naozaj precítili a v prítomných zanechali príjemný umelecký zážitok. Porota rozhodla, že do krajského kola postúpi Darinka Lizáková.Dievčatám ďakujeme a výherkyni srdečne blahoželáme!

  • EXPERT geniality show

    Tohto roku sa do celoslovenskej súťaže EXPERT geniality show zapojili aj štyria žiaci z našej školy.

    Naši žiaci súťažili v štyroch témach – Do you speak English?, Od Dunaja k Tatrám, Tajomstvá prírody a Svetobežník. Súťaže v kategórii stredných škôl sa celkovo zúčastnilo 1674 žiakov.

    V téme Do you speak English? sa Marek Koľšovský z I. F umiestnil na 39. mieste, v téme Tajomstvá prírody sa Jakub Vojsovič z III. F umiestnil na 33. mieste, v téme Od Dunaja k Tatrám sa Nikola Dluhá z I. F umiestnila na 68. mieste a v téme Svetobežník sa Soňa Bukovinová z III. F umiestnila na 115 mieste.

    Srdečne blahoželáme

                                                                                PaedDr. Katarína Šifrová

  • Naša cechovačka

    Aj tento rok sme privítali na našej škole nových žiakov. V stredu 31. januára počas 4. a 5. vyučovacej hodiny sme sa zišli vo vyzdobenej telocvični. Prváci prišli možno s určitými obavami, čo ich čaká, ale zvládli to a neoľutovali. Boli pre nich pripravené zábavné súťaže a čakali ich aj sladké odmeny. Po absolvovaní tejto časti prebehlo symbolické prijatie do cechu remesiel. Potom sa realizovalo ešte niekoľko ďalších súťaží aj so staršími spolužiakmi a na záver nechýbali ani tanečné kreácie. Rozlúčili sme sa s pocitom, že prváci už medzi nás naozaj patria.

    Tešíme sa na ďalšie spoločné akcie! Váš školský parlament.

  • Pravda o drogách pokračuje

    V spolupráci s nadáciou Slovensko bez drog pokračujeme v sérii preventívnych prednášok s názvom „Pravda o drogách“. Tieto pútavé prednášky sa zameriavajú nielen na prevenciu drogových závislostí, ale aj na informovanie o škodlivých účinkoch žuvacieho tabaku, energetických nápojov a iných bežne dostupných látok. Prednášky sa stretávajú s veľkým záujmom študentov a ponúkajú im komplexný pohľad na problematiku drog a závislostí.

  • Vyjadrenie pána Romana Dominika Michalika

    Vyjadrenie k návšteve Súkromnej strednej odbornej školy služieb, SNP 1253, Poprad

    Milé dámy, milí páni, milí rodičia.

    Dovoľte, aby som sa v úvode predstavil, moje meno je Roman Dominik Michalik, som otcom tragicky zosnulého Romanka, ktorý svoj život ukončil skokom zo strechy školy v Parchovanoch kvôli ŠIKANE.

    Strednú odbornú školu som navštívil dňa 08.01.2024, dôvod bol podozrenie zo šikany jednej žiačky, s ktorou som sa osobne stretol.

    Musím priznať, že som bol prekvapený prijatím na škole, nielen sekretárkou ale aj pani riaditeľkou. Profesionalita, etika a empatia veru pani riaditeľke nechýba. Diskusia sa niesla v príjemnej profesionálno - osobnej rovine. Postoj, názor ako aj prezentácia podpory žiakov ako aj kolegov je na vysokej úrovni, v škole nechýba odborný personál na riešenie prípadných krízových situácií, čo ma milo prekvapilo. V diskusii pani riaditeľka, aj keď nemusela, spomenula dva prípady šikany ako aj ich riešenie a tresty, ktoré boli udelené agresorom. Je vidieť, že tu funguje NULOVÁ TOLERANCIA nielen Šikany ale aj akéhokoľvek násilia. Ako rodiča ma to milo prekvapilo a bol by som rád, keby si môj syn vybral túto školu. Deti sú tu v bezpečí a to je to hlavné, pretože rodič očakáva, že keď dieťa zverí do vyučovacieho procesu, že sa nám o dieťa postarajú, naučia ho a pripravia ho na cestu života. V  Súkromnej strednej odbornej škole služieb to takto funguje a som za vaše deti šťastný, že sú v dobrých rukách.

    Aj keď v prípade, pre ktorý som danú školu navštívil sa šetrením nepotvrdila šikana, pani riaditeľka nad rámec žiačke zabezpečila odborné poradenstvo ako aj pomoc pri riešení osobných problémov. Daná žiačka v minulosti na základnej škole bola šikanovaná ani v domácom prostredí to nemá ľahké a veľmi citlivo vníma svoje okolie a dané podnety, ktoré evokujú smutné okamihy bolesti a utrpenia. Keďže žiačka je bezproblémová, citlivá osobnosť pani riaditeľka aj s pedagogickým personálom ochotne  so srdcom podali pomocnú podpornú ruku, čo je úctyhodné. Vidieť, že na deťoch, ktoré sú im zverené im záleží a to vzbudzuje nielen rešpekt ale predovšetkým úctu.

    Súkromnej strednej odbornej škole služieb pod momentálnym vedením pani riaditeľky nie je čo vytknúť a zriaďovateľ môže byť spokojný s personálom, ktorý tam má. Nesmie sa zabúdať na prevenciu a edukáciu nakoľko doba neustále ide dopredu.

    Ak by existovalo nejaké verejné hodnotenie škôl  (hodnotili by rodičia, žiaci), verím, že  Súkromná stredná odborná škola služieb by dosahovala vysoké hodnotenie.

    Milá pani riaditeľka prajem vám veľa osobných a pracovných úspechov.

    S úctou                                                                                                  Roman Dominik Michalik

                                                                                                                                  

  • Lyžiarsky výcvik

    Konečne zima, konečne sneh a konečne vytúžený lyžiarák. V dňoch od 5. do 9. februára 2024 sa na  našej škole všetci lyžovania chtiví prváci zúčastnili lyžiarskeho výcviku.

         V stredisku SKI RESORT Smrečiny nás čakali tri krásne upravené svahy a túžba zdolávať ich stále dookola. Ani zlé počasie a občasný dážď nám nezabránili v dobrej nálade a úsilí naučil sa lyžovať. Na druhý deň už viac ako polovica zo začínajúcich lyžiarov lyžovala na vleku. Na konci dňa na nás čakala odmena v podobe chutného obeda.

         V sobotu nám už ostali iba oči pre plač, že tých päť dní spoločného šantenia na snehu ubehlo tak rýchlo.

  • Olympiáda v anglickom jazyku

    V januári sa konalo okresné kolo olympiády v anglickom jazyku, kam zo školského kola  postúpila aj naša žiačka z III. B triedy Natália Žrobeková. Natália sa stala úspešnou riešiteľkou. Týmto jej srdečne gratulujeme.

                                                                                       PaedDr. Katarína Šifrová

  • Poďakovanie

  • Pravda o drogách

    V rámci protidrogovej prevencie pokračujeme prednáškami Pravda o drogách v spolupráci s nadáciou Slovensko bez drog. Cieľom týchto prednášok je nielen prevencia užívania drog, ale aj informácie o žuvacom tabaku, energetických nápojoch a iných bežne používaných škodlivých látkach. Tieto prednášky sú vedené zaujímavou formou a stretávajú sa so záujmom žiakov.

  • STOP ŠIKANE!

    V rámci prevencie šikany a kyberšikany sa naši žiaci zúčastnili prednášok organizovaných v spolupráci s referentom špecialistom skupiny prevencie vnútorného oddelenia Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Poprade kpt. Mgr. Máriou Holotňákovou. Prednášky boli zamerané na šikanu, kyberšikanu a trestnoprávnu zodpovednosť mladistvých. Tieto prednášky boli nielen poučné, ale aj zaujímavé. V tejto spolupráci budeme určite naďalej pokračovať.

  • Poďakovanie

  • Deň otvorených dverí

    Dňa 7. decembra  sme spojili sily a usporiadali Deň otvorených dverí na našej škole. Žiaci základných škôl, ktorí rozmýšľajú nad výberom svojej budúcej strednej školy, mali možnosť nahliadnuť do tajomstva nášho školského sveta.

    Všetky odbory - cukrár, čašník, kuchár, kaderník, autoopravár, mechanik elektrotechnik a mechanik stavebnoinštalačných zariadení sa predstavili so svojou jedinečnou zručnosťou a nápaditosťou. Študenti na svojich stanovištiach prezentovali svoj odbor a odpovedali na otázky zvedavých návštevníkov.

    Naši učitelia sprevádzali budúcich stredoškolákov po škole, ukazovali im učebne a podávali informácie o štúdiu v našej škole. Na dvore sa nachádzali autá z prevádzok, kde naši žiaci z odborov autoopravár a mechanik elektrotechnik zameranie autoelektronika vykonávajú odborný výcvik. Okrem toho mali návštevníci  možnosť zhliadnuť aj hasičské auto Dobrovoľného hasičského zboru obce Vikartovce, v ktorom aktívne pôsobia naši študenti ako dobrovoľní hasiči.

    Bol to skvelý deň plný vzrušujúcich informácií pre všetkých, ktorí uvažujú o ďalšom vzdelávaní u nás. Účastníkom ďakujeme za návštevu a veríme, že sa uvidíme v budúcom školskom roku.

  • Odborná exkurzia BŘECLAV

    Naši maturanti odboru MSIZ v dňoch 27. – 29.11.2023 absolvovali krásnu odbornú exkurziu vo výrobnom závode ALCA v českej Břeclavi. S myšlienkou „radšej raz vidieť, ako dvakrát písať poznámky“ sme spoznali proces výroby príslušenstva a konštrukcie vstavaných záchodov, ktorej sa táto úspešná česká firma venuje. Po prehliadke závodu boli naši študenti ešte účastníkmi školenia o montáži, demontáži a opravách týchto zariadení v závodnom školiacom stredisku. Výsledkom školenia bolo udelenie certifikátu, ktorý našich študentov oprávňuje odborne vykonávať uvedené práce.

    Keďže sme počas exkurzie boli ubytovaní v Bratislave, stihli sme navštíviť múzeum dopravy a prehliadku historického centra. Súčasťou prechádzok po hlavnom meste bola tiež obhliadka pamätníka vojakov padlých počas druhej svetovej vojny Slavína.

    Po nachodení veľkého počtu kilometrov sme sa unavení, ale plní zážitkov a poznatkov vrátili domov.    

    Ing. Brajer Peter

  • Ocenenie darcov krvi 2023

    Napriek  prudkému rozvoju medicíny neoceniteľným darom je tekutina zvaná KRV, ktorú sa ešte nikomu nepodarilo vyrobiť. Vďaka ľuďom ochotným nezištne darovať svoju krv dostávajú iní šancu žiť. Je to mimoriadny a ušľachtilý čin, ktorý sa nedá dostatočne oceniť, ale napriek tomu sú ľudia, ktorým  stačí slovo  „Ďakujem“.

    SČK mesta Poprad si týchto ľudí  uctí ocenením plaketou prof. Jána Jánskeho a tento slávnostný akt je obohatený  slávnostnou hostinou. O jej priebeh sa postarali žiaci Súkromnej strednej odbornej školy služieb Poprad-Veľká s vedomím prispieť svojou prácou k oceneniu darcov krvi. 

    Nebolo to jednoduché, išlo o 400 hostí, pre ktorých sa pripravovali teplé, studené a nápojové ponukové stoly. Priebeh hostiny bol vopred dobre premyslený. Žiaci pracovali v tímoch pod dohľadom majstrov odborného výcviku Mgr. Kriššákovej a Mgr. Krajňakovej. Predviedli svoje schopnosti a zručnosti  na profesionálnej úrovni.

    Všetci prejavili veľkú spokojnosť, poďakovanie a my sa tešíme na ďalšiu spoluprácu.

     

                                                                                 Mgr. Marta Kriššáková 

                                                                                                   MOV

  • Kvapka krvi

    V rámci oslavy storočnice našej školy sme zorganizovali mobilný výjazd transfúznej stanice v Poprade.

    Táto akcia sa stretla s veľkým ohlasom nielen u žiakov, ale aj u učiteľov a majstrov odborného výcviku. Nadviazala tak na dlhoročnú tradíciu darovania krvi v našej škole. Veľa darcov si to skúsilo prvýkrát, ale medzi darcami sa objavili aj bývalí žiaci, z ktorých sú dnes už pravidelní darcovia. ​​​​​​​

    Všetkým veľmi pekne ďakujeme a pozývame Vás na túto krásnu a ušľachtilú akciu opäť za 4 mesiace.

  • Baristicka súťaž

    Baristicka súťaž v príprave káv z celého Slovenska - stredné odborné školy (gastronómie), hotelové; usporiadateľ SOŠ hotelová Horný Smokovec.

  • Konferencia Readycon

    Kvalitné a zmysluplné podujatia sa stávajú tradíciou.

    Podobne je na tom online konferencia Readycon, ktorá prináša poznatky o meniacom sa trhu práce priamo do tried stredných škôl po celom Slovensku. Tento rok sa konala 21. 11. 2023 a zúčastnili sa jej študenti IV. E, IV.F a II.S triedy. Relácie o možnostiach budúceho uplatnenia boli vysielané paralelne vo viacerých oblastiach. My sme si vzhľadom na odborné zameranie vybrali: elektrotechniku, strojníctvo, stavebníctvo, obchod a služby

    Organizátori tento rok pripravili navyše digitálnu BROŽÚRU PRÍLEŽITOSTÍ, ktorú rozpošleme všetkým maturantom. Môže im byť inšpiráciou pri ich vstupe do ďalšieho pracovného, alebo študijného života.

     

                                                                                             Ing. Jarmila Perháčová

  • Viking - set sail for your career

    Dňa 20. 11. 2024 sa naše končiace ročníky zúčastnili prednášky UPSVaR, kde im bola vysvetlená a ponúknutá možnosť práce na riečnych a zámorských lodiach. Niektorých žiakov ponúknutá možnosť zaujala a mali aj množstvo doplňujúcich otázok.

  • 100 v 1 alebo Pošli ďalej ...

    Vedeli ste, že 13. november je Svetovým dňom dobrosrdečnosti? Jeho podstatou je inšpirovať jednotlivcov k väčšej láskavosti a dobrosrdečnosti. Dobrosrdeční ľudia sa radi delia o svoj čas a dajú si námahu, aby urobili iných ľudí šťastnými. Nečakajú za to žiadnu odmenu, lebo vedia, že to, čo dávajú, sa im raz vráti.

    Preto sa aj my inšpirujme dobrom a vydajme sa na cestu dobrosrdečnosti s názvom „Pošli ďalej...“. Pokúsme sa urobiť 100 drobných prejavov pozornosti, ktoré nám skrášlia všedné dni. Prispejeme tak k oslavám 100-tého výročia vzniku našej školy a vytvoríme balíček, v ktorom bude ukrytých 100 rôznych dobrých skutkov. Záver putovania bude 13. novembra.
    Verím, že sa všetci zapojíte do tejto výzvy, pretože každý jeden dobrý čin môže prispieť k vytvoreniu lepšieho sveta pre nás všetkých.

    V rámci tejto akcie by sme chceli urobiť niečo výnimočné, ale k tomu potrebujeme aj vašu pomoc. Svojou dobročinnosťou by sme chceli prispieť k lepšiemu zajtrajšku našich malých pacientov na Detskom oddelení popradskej nemocnice. Každý príspevok je cenný. Ak sa chcete zapojiť, môžete tak urobiť prostredníctvom zbierky, ktorá bude 13. novembra 2023.

    VYHODNOTENIE

    Sme radi, že ste sa zapojili do akcie 100 dobrých skutkov k 100-ročnici našej školy. Spoločne sa nám podarilovytvoriť jeden krásny strom s viac ako 110 obyčajnými i originálnymi dobrými skutkami. Zistili sme, že naši žiaci radi pomáhajú doma, či už rodičom s domácimi prácami, mladším súrodencom s domácimi úlohami i prípravou do školy, ale aj starším súrodencom napr. pri strážení synovca či netere. Nie je im cudzie ani pomáhať starším ľuďom, ľuďom v núdzi či bez domova ako aj zvieratkám v útulku. Radi podajú pomocnú ruku aj spolužiakom a kamarátom. Dokonca sa zapájajú aj do dobrovoľníckych akcií ako napr. finančná zbierka pre spolužiačku v núdzi či pre Detské oddelenie popradskej nemocnice, animátorka voľnočasových aktivít pre detí v Centre voľného času, pomoc pri organizovaní školských akcií, zbierka obnoseného šatstva alebo pomoc pre seniorov – Koľko lásky sa vojde do krabice od topánok? ...

    Za to vám patrí veľké ĎAKUJEME!

     

    Prehľad dobrých skutkov:

    1. Pomoc rodičom
    1. Uvarila som obed. /9x/
    2. Bol/a som nakúpiť. /6x/
    3. Mamke som pomohol pri zariaďovaní jej kaderníckeho salóna.
    4. Pomohla som pri upratovaní. /21x/
    5. Umyla som okná na našom dome.
    6. Prispela som finančne na stravu. /11x/
    7. Starám sa o mladších súrodencov. /4x/
    8. Upiekla som koláč svojim rodičom. /2x/
    9. Pomohla som mamke pri príprave rodinnej oslavy.
    10. Pomohol som v kuchyni – po večeri som umyl/a riad. /9x/
    11. Bol som vyniesť smetí.
    12. Doma som opravil elektrické osvetlenie.
    13. Pred Dušičkami som pomohla čistiť pomníky
    14. Povysával som. /2x/
    15. Poutieral som prach.
    16. Poupratoval a umyl som mamkine auto.
    17. Nanosil som drevo do krbu.
    18. Pomohol som pri prácach v záhrade.
    19. Sám som si vymaľoval svoju izbu.
    20. V záhrade a okolo domu som pohrabal lístie.
    21. Pomáhal som prisťahovaní.
    22. Chcela som mamke spraviť radosť, tak som jej kúpila malý darček.
    23. Vyprala som šaty a aj ich vyžehlila.
    24. Rád pomáham otcovi pri práci.

     

    1. Pomoc starým rodičom a starším ľuďom
    1. V autobuse som uvoľnil miesto staršej panej. /7x/
    2. V októbri sme boli v domove dôchodcov navštíviť seniorov a rozdali sme im ruže a strávili s nimi príjemné chvíli pri spoločnom posedení. /12x/
    3. Ostrihala som dôchodkyne počas akcie 100 kvetov pre seniorov. /3x/
    4. Každý deň pomáham staršej susede.
    5. Starkým som bol nakúpiť. /11x/
    6. Susedovi som pomohol orezať stromy v záhrade.
    7. Pomohol som staršej panej prejsť cez prechod. /6x/
    8. Pomohol som staršej panej odniesť ťažké tašky s nákupom domov. /17x/
    9. Susedovi som opravil auto.
    10. Pomohol som susedovi pri prácach na poli.
    11. Narúbal som susedke drevo. /6x/
    12. V obchode som pomohol nájsť staršej panej tovar.
    13. Pomohol som nablokovať tovar v obchode staršej panej.
    14. Babke chodím farbiť vlasy.
    15. Vypomáham starým rodičom s hospodárstvom.
    16. Umyla som okná na babkinom dome.
    17. Urobila som babke v dome poriadok.
    18. Babke som pomohla s kvetmi v záhrade.
    19. Pooberala som jablká na záhrade u starých rodičov.
    20. Každú nedeľu vozím babku do kostola.
    21. Porýľoval som babke záhradu.
    22. Upratala som dedkovu izbu.
    23. Odviezol som babku do nemocnice na kontrolu k lekárovi.
    24. Odniesol som babke obed.
    25. Poumýval som schodisko v bytovke, keď mala službu moja babka.
    26. Opravil som prevodovku na dedovom aute.
    27. Pomohla som nevidiacej panej prejsť cez prechod.
    28. Pomohol som staršej panej s mobilom, nevedela si vytvoriť kontakt a chcela zavolať svojej kamarátke.
    29. Pomohla som v autobuse  jednej mamičke s kočíkom.
    30. Pomohli sme seniorov cez akciu Koľko lásky sa vojde do jednej krabice od topánok?

     

    1. Pomoc súrodencom a deťom
    1. Každý deň sa starám o mladším súrodencov. /7x/
    2. Pomohla som sestre napísať domáce úlohy. /5x/
    3. Sestra mala narodeniny, tak som ju prekvapila a upiekla jej tortu.
    4. Učila som sa  s bratom. /4x/
    5. Odprevadil som sestru na vlakovú stanicu, lebo už bolo neskoro a bola veľká tma.
    6. Spravila som sestre raňajky. /3x/
    7. Navarila som bratovi obed. /5x/
    8. Robím sestre desiatu do školy. /3x/
    9. Pomohla som sestre upratať jej izbu.
    10. Môjmu bratovi som povysával a umyl auto.
    11. Finančne som prispel/a na Detské oddelenie v nemocnici.
    12. Odniesla som sesternici oblečenie do nemocnice.
    13. Strážim sestrine malé deti. /6x/

     

    1. Pomoc spolužiakom a kamarátom
    1. Opravil som kamarátovi auto.
    2. Posielam spolužiačke, ktorá má IUP,  poznámky zo všetkých predmetov.
    3. Pomohla som frajerovi so semestrálkami.
    4. Umyla som priateľovi auto.
    5. Poskytujem emocionálnu podporu svojim kamarátom.
    6. Podarilo sa mi rozosmiať kamošku, ktorá bola v ťažkej situácii.
    7. Vozím autom spolužiakom do školy.
    8. Opravil som kamarátovi bicykel. /2x/
    9. Pomohol som kamarátovi vytiahnuť jeho zapadnuté auto.
    10. Opravil som auto kamarátovi. /3x/
    11. Finančne som pomohol kamarátovi. /8x/
    12. Podelila som sa so svojou desiatou so spolužiakom, ktorý ju nemal a bol hladný.
    13. Rada varím pre kamarátov.
    14. Odviezol som spolužiaka zo školy domov.
    15. Pomohol som spolužiakovi s referátom.
    16. Pozvala som kamarátku na kávu. /4x/
    17. Odviezol som spolužiačky na autobusovú stanicu.
    18. Pomohol som spolužiakom s domácimi úlohami. /4x/
    19. Urobil som kamarátovi elektriku do izby.
    20. Pomáhal som kamarátovi na stavbe.
    21. Pomohla som kamoške, keď mala veľkú „depku“.
    22. Umyla som frajerovo auto.
    23. Vymenil som kamarátovi olej v aute.
    24. Ostrihala som spolužiakov.
    25. Pomohol som kamarátovi pri sťahovaní.
    26. Kúpil som spolužiakovi kávu. /6x/
    27. Pomohla som kamarátke vyriešiť problémy.

     

    1. Dobrovoľníctvo
    1. Chodím na charitatívne podujatia hrávať na husle.
    2. Bol som darovať krv.
    3. Pracujem ako animátorka s deťmi v centre voľného času a vymýšľam pre nich rôzne aktivity.
    4. Darovala som oblečenie na charitu. /4x/
    5. Malou finančnou sumou som prispel človekovi v núdzi./12x/
    6. Urobili sme zbierku pre našu spolužiačku, ktorá je v ťažkej situácii. /28x/
    7. Poskytla som prvú pomoc pri autonehode
    8. Chodím učiteľovi po obed. /4x/
    9. Prispel som finančne tete na operáciu.
    10. Vypomáham v školskej kuchyni – pripravujem bagety.
    11. Kúpil som bezdomovcovi jedlo. /7x/
    12. Vypomohla som pri školských akciách pre seniorov. /5x/
    13. Prispel som finančne na charitu. /5x/
    14. Rád rozveseľujem ľudí.
    15. Vypomáham pani učiteľke pri organizovaní školských akcií pre mojich spolužiakov. /6x/
    16. Pomáhala som pri sprievodných akciách školy k 100-tému výročiu vzniku SSOŠS. /4x/

     

    1. Pomoc zvieratkám
    1. Zachránila som opustené mačiatko, vzala som si ho domov.
    2. Útulku sme s rodičmi darovali staré obojky, vodítka a nejaké psie konzervy.
    3. Zachránila som malé šteniatko, ktoré niekto vyhodil. /2x/
    4. Finančne som prispel na útulok. /3x/
    5. Pravidelne chodím do útulku venčiť psov.
    6. Umyla som susedovho psa.
    7. Chodím venčiť susedovho psa. /5x/
    8. So starým otcom sme odniesli do lesa jablká pre lesnú zver.
  • Pravda o drogách - prednáška

    V rámci protidrogovej prevencie sa v spolupráci s nadáciou Slovensko bez drog uskutočnil cyklus prednášok Pravda o drogách. Zúčastnili sa ho žiaci prvého a tretieho ročníka. Tieto prednášky boli pre žiakov nielen veľmi užitočné ale aj zaujímavé. Určite budeme s touto nadáciou spolupracovať aj v budúcnosti. Ďakujeme

strana:

Novinky

Kontakt

  • Súkromná stredná odborná škola služieb, SNP 1253, 058 01 Poprad
    SNP 1253, 058 01 Poprad
  • sekretariát: 052 7860 131
    0918 390 562

Fotogaléria